duminică, 25 august 2013

Cine e " Iubitul " ?

Cine e " Iubitul " ?

" Iubitul " este acea fiinţă, de sex masculin, culoarea ochilor variind între albaştri, căprui, verzi, ba chiar negri – cu un gradient încă mai divers, vocea căruia este considerabil mai îngroşată decît a ta – şi totuşi atît de caldă, organismul căruia are considerabil mai mult testosteron decît al tău, suprafaţa corpului a căruia – considerabil – are mai mult păr decît tine.
 ... şi totuşi, dicţionarul explicativ al limbii române defineşte cuvîntul " Iubit " ca fiind omul Care este foarte drag cuiva, pe care cineva îl iubește; drag. S. m.și f. Persoană care este în relații de dragoste cu o altă persoană; amant, amorez, ibovnic, drăguț. Dar axîndu-ne anume asupra substantivului de gen masculin, am mai completa explicaţiile din dicţionar în felul următor:
"Iubitul "… este bărbatul pe care atunci cînd îl pierzi în mulţime, îl cauţi cu ochii speriaţi ca de copil, şi deîndată ce îţi ia pe neprins de veste mina – zîmbeşti larg cu o euforică uşurare.
" Iubitul " este bărbatul a cărui mâini, oricât de dură nu le-ar fi pielea, întodeauna o să te mîngîie cu tandreţe desăvîrşită… A cărui obraz oricît de ţepos nu ar fi, oricum o să-l vreai lipit de obrazul tău, şi dacă îşi mai mişcă jucăuş capul – tu mereu o să rîzi zgomotos sau o să te prefaci niţel supărată ca el să te poată săruta… fiindcă " Iubitul " e deopotrivă drăgăstos şi puternic, fiindcă " Iubitul " o să-şi permită să fie unori slab în braţele tale, să-şi ia puţin răgaz la pieptul tău, fiindcă " Iubitul " e cel care găseşte în tine liniştea…
" Iubitul " e bărbatul care ştie să iubească în tine tot ceea ce n-au putut iubi alţii – sau tu. " Iubitul " e bărbatul căruia îi sfîşie inima lacrimile tale, şi e bărbatul care într-adevăr se simte vinovat pentru ele – chiar şi cînd nu este.  " Iubitul " e bărbatul care o să te îmbărbăteze în pornirile tale, în visurile tale, şi care ştie cu certitudine că o să fie înconjurat de grija şi mila ta maternă cînd e prăbuşit.
 " Iubitul " nu trebuie să ascundă de tine că s-a prăbuşit. Iubitul e cel care găseşte înălţarea prin tine. " Iubitul " e cel mai sincer prieten şi cel mai darnic amant. " Iubitul " e cel care te îmbrăţişează şi… trece: durerea, grija, oboseala.
" Iubitul " e cel care seara te cuprinde în somn, de frică să nu te fi pierdut şi căruia chiar îi place să gătească dimineaţa pentru tine. " Iubitul " e cel care întodeauna o să vrea să facă dragoste cu tine, indiferent că porţi rochia aia după care e înnebunit şi tocuri sau ghete şi maioul de ieri… fiindcă pentru " Iubitul " eşti întodeauna frumoasă.
 "Iubitul " este cel cu care sfîrşeşti fiecare ceartă cu " te iubesc ", şi care mereu o să-ţi amintească acel " te iubesc " în momentele în care te aştepţi mai puţin: în stradă cînd aştepţi transportul public, cînd stai la coadă ca să îţi plăteşti facturile, în mijlocul unui spectacol la teatru sau cînd vii să-l vizitezi la serviciu – Şi de fiecare dată o să o spună sincer, sărutîndu-ţi după asta urechiuşa…

3 comentarii:

  1. mi s-a umplut inima de iubire,această postare te face să crezi că trăiești în nori))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci :) E printre preferatele mele - gratie luminii pe care o poarta :)

      Ștergere