sâmbătă, 15 decembrie 2012

Purgatoriu


Purgatoriu.

    În viaţă se întîmplă uneori să iubeşti. În viaţă se întîmplă uneori să iubeşti foarte, dar foarte mult... Şi în viaţă se întîmplă uneori să doară.
   Şi cînd iubeşti, seara nu adormi niciodată singur... Adormi cu gustul lui sau al ei pe buzele tale, adormi cu mirosul parfumului pe care l-a purtat pe nările tale, adormi cu memoria reliefului corpului pe palmele tale, adormi cu sunetul vocii atît de dragi în urechi... şi pînă la urmă sufletul tău face dragoste cu imaginea trupului la care ţii nebuneşte, obsesiv, bolnav, dulce. Face dragoste cu părul lui, cu zîmbetul lui, cu privirea lui, maniera lui de a te atinge – şi tu adormi, întregită.
 Niciodată trupul nu e mai plin în singurătatea sa decît atunci cînd iubeşte, îtîlnirea a 2 trupuri e doar o confirmare a desăvîrşirii lui, o dovadă faptică, dar adevărata iubire nu are loc cînd îndrăgostiţii se sărută, se mîngîie, se alintă - Adevăratul act de iubire se mărturiseşte seara, în propriu-ţi cearceaf, înainte de culcare, cînd fiece celulă din tine e în plină memorie a celuilalt trup.
   ... În viaţă se întîmplă uneori ca trupul pentru care ai crescut cea mai profundă pasiune să se răcească... Şi atunci, te zbaţi, seara, în aceleaşi cearceafuri, cu propriu-ţi suflet care îl cerşeşte ca pe un drog, un somnifer înainte de culcare. Te încîlceşti, de descălceşti, te zbaţi, te oboseşti, te enervezi în patul unde noaptea trecută ai adormit cu gustul lui şi cu sunetul respiraţiei lui – şi astăzi nu mai e. – Te stingi cîte puţin.
   Şi seara, în acelaşi pat te compleşesc amintirile, cele mai minuscule detalii, secretele voastre mici şi suferinţa se amlifică înjunghiindu-ţi întreg corpul ca mii de cuţite pentru fiecare gînd despre el trecut prin cap... şi te doare. Şi el nu o să se mai întoarcă. Şi te doare şi mai mult.
   Seară de seară, săptămîni, luni... până într-o zi n-o să te mai doară- Şi asta, acum, e unica ta speranţă... şi ăsta e unicul tău crez.

Purgatoriu -loc unde se crede ca sufletele celor morti, cu pacate mai mici, se purifica prin suferinte inainte de a intra in paradis. 


http://www.youtube.com/watch?v=opP4PcZ7aN4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu